Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 

Wierdijk - Werkverschaffing omstreeks 1916

Wierdijk - Werkverschaffing omstreeks 1916
Titel:Wierdijk - Werkverschaffing omstreeks 1916
Fotograaf:Onbekend
Genomen: ± 1916
Archiefnummer: KEH-1996
Omschrijving: Groep dijkwerkers met op de achtergrond de ommuring van de Wierdijk. De muur en omgeving moesten worden verhoogd en hersteld na een bijna watersnoodramp in 1916.

Reeds voor de crisisjaren bestond er in Enkhuizen de vereniging tot werkverschaffing, maar in de jaren dertig, toen tengevolge van de crisis velen zonder werk geraakten, ontstond de gemeentelijke werkverschaffingsdienst. Aan het inkomen waarvan men toen met een gezin rond moest komen, denken velen nog met afgrijzen terug. toch wilde men onder die omstandigheden nog wel even poseren voor een foto.

Niet iedereen op de foto is bekend: W. Groenewoud (linksonder in het gat), Z. Veenstra (daar linksachter), J. Edelenbosch (daar rechtboven, zwart haar zonder pet), E. de Vries en P. Goosensen (achteraan, rechts van het midden), P. Rooker (rechts staand, zwart petje), J. de Boer (rechtsachter Rooker), Voorman J. Bielsma (rechts voor Rooker, met snor), J. Vijselaar (uiterst rechtsonder), K. Visser (daar linksachter, hurkend), M. Maartens en Glas (zittend in de kuil, recht achter jongetje).
Trefwoorden:Wierdijk, watersnood, werk, zeemuur, werkverschaffing
Reageer op dit artikel
Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube