Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 

Steunt de slachtoffers van de watersnoodramp in 1926

Steunt de slachtoffers van de watersnoodramp in 1926
Titel:Steunt de slachtoffers van de watersnoodramp in 1926
Fotograaf:Onbekend
Genomen: ± 1926
Archiefnummer: KEH-2709
Omschrijving: Inzamelingsactie voor de watersnoodramp/dijkdoorbraak van de Maas bij Overasselt op 31 december 1925. De inzamelingsactie vond plaats in januari 1926. Mevrouw Perenboom wist alle mensen op de foto te herkennen.

v.l.n.r. in de wagen: Willem Vaandriks, Henk Muis, Cees Peerdeman, A. v/d Glas, K. Vijzelaar en Willem Keppel. Voor de wagen: Suus Barten, P. Liefhebber, (Wilhel)mina Peerenboom, Tjeerd Klouwers en Truus Kruining. Rechts naast de wagen: Zalm en F. Dreden. (op de foto die Mw Peerenboom staat echter nog een persoon links van deze laatste twee, namelijk De Vries. Maar er zijn waarschijnlijk meerdere foto’s gemaakt waar niet aldoor dezelfde toeschouwers op staan.)

Wij kregen ook een reactie van mevrouw R. Klouwers-Otenman, zij herkende haar schoonvader, Tjeerd Klouwers.

En mevrouw Klouwers-Vaandriks laat weten dat het ging om een jazzband. Deze bestond uit drie violisten, Willem Vaandriks (haar vader), K. Peerdeman en A. v/d Glas. Op de klarinet speelde W. Keppel.

Tineke (Tina) Barrett Muis uit Canada wist ons te melden dat op de piano de heer Henk Muis speelde (tweede van links in de wagen).

Foto is genomen op het Verlaat terhoogte van no. 20 (Café-biljart Westfrisia)
Trefwoorden:Verlaat, vrachtwagen, portret, watersnood, muziek, Vaandriks, Muis, Peerdeman, Glas, Vijzelaar, Keppel, Barten, Liefhebber, Peerenboom, Klouwers, Kruining, Zalm, Dreden
Reageer op dit artikel
Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube