Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 

Stedelijk Muziekkorps in Driebergen omstreeks 1925

Stedelijk Muziekkorps in Driebergen omstreeks 1925
Titel:Stedelijk Muziekkorps in Driebergen omstreeks 1925
Fotograaf:Onbekend
Genomen: ± 1925
Archiefnummer: KEH-2358
Omschrijving: Stedelijk Muziekkorps in Driebergen omstreeks 1925.

De mannen die hier met allerlei soorten hoofddeksels voor de fotograaf poseren, vormden samen het stedelijk muziekkorps. Dat was een voortzetting van de vroegere stedelijke schutterij, waarvan in het museum nog enkele uniformen en instrumenten bewaard zijn gebleven, te samen met een aantal vaandels.

Vroeger was de vaandeldrager een onmisbaar persoon in het gezelschap. Het was dan soms ook wel een “vracht” met alle eretekenen die eraan gehangen werden. Onder leiding van de zeer bekend geworden dirigent Frans van Diepenbeek kwam het korps tot grote prestaties, hetgeen in de jaren dertig resulteerde in het predikaat koninklijk en sedertdien is het korps bekend als het K.S.M.

Evenals de andere, soortgelijke muziekgezelschappen was het een onmisbaar deel bij de koninginnedagviering en bij vele andere feestelijke evenementen. Enkhuizen bezat toen ook nog een muziektent in de Paktuinen, waar op zomerse avonden voor de burgerij geconcerteerd werd.

Op de foto ziet u op de stoel de dirigent F. van Diepenbeek. v.l.n.r. op de achterste rij: Jn. Broksma, H. Ramkema, Jn. van Marle, onbekend, G. Jonkman, C. Schild, onbekend. Op de eerste en tweede rij staan rond zeven onbekenden: Jn. Lub, K. Waalkes, W. van Dok, Ramkema, Mens, J. Bais, L. Schild, J. Schild, Jb. Schouw, Roos, B. de Jong, L. Nieman en Jn. Veen.
Trefwoorden:onbekend, de Jong, portret, muziek, KSM, Roos, Nieman, van Marle, Ramkema, Lub, Schild, Schouw, Jonkman, van Diepenbeek, Broksma, Waalkes, van Dok, Mens, Bais, Veen, muziekkorps
Reageer op dit artikel
Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube