Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 
Stad en Omgeving:

Westeinde - Villa “Streeklust” omstreeks 1930

Westeinde - Villa “Streeklust” omstreeks 1930
Titel:Westeinde - Villa “Streeklust” omstreeks 1930
Fotograaf:Onbekend
Genomen: ± 1930
Archiefnummer: KEH-2124
Omschrijving: Westeinde - Villa “Streeklust” omstreeks 1930.
Het pand werd rond de eeuwwisseling (1901) gebouwd in opdracht van Simon Groot Szn. Vroeger was hier een buiten van de familie Snouck van Loosen.
Deze had zich omstreeks 1870 aangesloten bij de door zijn broer Nanne Groot Szn. en Nanne Sluis Pzn. in 1867 te Andijk gestichte zaadhandel Sluis en Groot, welk bedrijf in 1872 naar Enkhuizen verhuisde en daar tot grote bloei kwam. “De gouwen bril” werd Simon Groot Szn. in later jaren voor het toen veelkoppige personeel.

Na de dood van de oude Simon Groot werd het huis bewoond door zijn jongste zoon Nanne Simon, die daarna in het Wilhelminaplantsoen een bungalow liet bouwen.

In de jaren 70 van de 20e eeuw gesloopt en werd er nieuwbouw gepleegd. Ook deze woning kreeg de naam “Streeklust”.
Trefwoorden:Westeinde, Sluis en Groot, Randweg, villa, Groot, Zaadhandel, gesloopt, verdwenen, zaad, Streeklust
Reageer op dit artikel
Commentaar op dit artikel:
2 reacties op dit artikel
  • Re: Stad en Omgeving
    Gepost door roel mulder, op 19/11/11
    Ik heb zo mijn twijfels over het feit dat het pand in opdracht van Simon Groot Snz. zou zijn gebouwd in het testament van mevr. M.M.Snouck van Loosen staat opgetekend ik verlang dat in publieke veiling zullen worden verkocht a- het te Leiden staande ahuis aan de Breestraat b- Streeklust benevens het timmermanshuis, alles staande en gelegen in het Westeinde onder Enkhuizen

  • Re: Stad en Omgeving
    Gepost door admin2, op 25/11/11
    Vroeger lagen hier de buitenverblijven van de familie Snouck van Loosen. De naam van het huis is nog afkomstig uit die tijd en is steeds behouden. Ook de Villa die er nu staat heeft de naam "Streeklust". In totaal zijn er dus 3 geweest. De eerste dus van familie Snouck van Loosen, op de foto die van Simon Groot Szn. en later rond 1970 dus de laatste versie.

Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube