Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 
Stad en Omgeving:

Kaasmarkt - winkel groenten- fruit en aardappelenhandel Tensen omstreeks 1895

Kaasmarkt - winkel groenten- fruit en aardappelenhandel Tensen omstreeks 1895
Titel:Kaasmarkt - winkel groenten- fruit en aardappelenhandel Tensen omstreeks 1895
Fotograaf:A. Dekema
Genomen: ± 1890
Archiefnummer: KEH-2213
Omschrijving: Kaasmarkt winkel groenten- fruit en aardappelenhandel Tensen. Panden zijn gesloopt en er staat een andere winkel an woonhuis. Op de achtergrond de Kolfbaan - Brave Hendrik. Onder een boom het in die tijd het bekende wagentje van Tensen.In 1901 werd een voor de sloop en bouw van een nieuwe winkel en woonhuis een vergunning afgegeven door de gemeente Enkhuizen.

Inl familie Tensen Op de achterkant van de foto staat. Dit is een foto van mijn vader Klaas Tensen. Maar op de foto, in mijn bezit, staat door mijn moeder geschreven dat deze moet genomen zijn is na de oorlog de tekst; "Alles weer volop verkrijgbaar en niet meer op de bon". Als dit juist is moet ervoor 1900 ook een bonnenstelsel van kracht zijn geweest. In de 20e eeuw was dit voor tijdens en na de 1e en 2e wereldoorlog.

Cornelis Tensen was aan het eind van de 19e en 20e eeuw groothandelaar in aardappelen, haring en kaas. Na de aanleg van de afsluitdijk viel de haringhandel weg. Er waren plannen om sinaasappelen uit Brazilië te gaan importeren. Dit ging niet door omdat hij plotseling stierf, in 1937, en zijn zoon Klaas Tensen nog te jong was om deze plannen uit te voeren. Hij is later met steun van zijn familie door gegaan met de kleinhandel in groenten en fruit. Inl. Cees Tensen jr.
Trefwoorden:Kaasmarkt, winkel, groenteboer, kolfbaan, Tensen, gesloopt, verdwenen, groenten
Reageer op dit artikel
Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube