Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 
Sport en Muziek:

Voetbalclub West Frisia seizoen 1931-1932

Voetbalclub West Frisia seizoen 1931-1932
Titel:Voetbalclub West Frisia seizoen 1931-1932
Fotograaf:B. Reekers
Genomen: 01-11-1913
Archiefnummer: KEH-2412
Omschrijving: Op 1 november 1913 begon sportief Enkhuizen aan een nieuwe periode. De Haringstad maakte toen een einde aan het kommervolle bestaan van de beide voetbalverenigingen Sparta en E.V.V.V. en bekroonde het initiatief van de heren J. W. Dubois en H.D. Dade met de oprichting van West-Frisia.

Getooid in rode en gele kleuren zou dit voor Enkhuizens voetbalroem moeten zorgen. Natuurlijk waren de eerste jaren moeilijk. De spelers, die elkaar vroeger bekampten, moesten als vrienden, als teamgenoten op het voetbalveld verschijnen en het duurde wel even eer dat zonder strubbelingen mogelijk was. Toen echter werden de handen zo hecht ineengeslagen, dat voetballend Enkhuizen een glorievolle periode ging beleven. Geheel West-Friesland werd een supporter van West-Frisia toen de rood-gelen met een glanzende sterrenformatie drongen in de hoogste top van het vaderlandse voetbal. Van heinde en ver uit de kop van Noord-Holland stroomden de liefhebbers van het beter voetbal naar Enkhuizen en heel Nederland leefde mee met het wel en wee van het topelftal dat voortkwam uit zo’n betrekkelijk kleine gemeenschap. Het elftal dat West-Frisia in het seizoen 1931/32 vertegenwoordigde, in de westelijke eerste klasse.

Op de foto ziet u, staande van links naar rechts: grensrechter A. Daelman, G. Kemperneers, F. Oerlemans, C. Bakker, G. v.d. Zel, W. Krul en Th. de Kroon. Knielende: T. Peereboom, G. Ramkema, F. Zymni, C. Stelling en W. Horsman.
Trefwoorden:voetbal, West Frisia, sport
Reageer op dit artikel
Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube