Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 
Portretten:

Vijftigjarig bestaan Vereniging “Getrouw Schoolbezoek” op 16 april 1926

Vijftigjarig bestaan Vereniging “Getrouw Schoolbezoek” op 16 april 1926
Titel:Vijftigjarig bestaan Vereniging “Getrouw Schoolbezoek” op 16 april 1926
Fotograaf:Onbekend
Genomen: 16-04-1926
Archiefnummer: KEH-2336
Omschrijving: Vijftigjarig bestaan van Vereeniging tot Bevordering van “Getrouw Schoolbezoek” op 16 april 1926. De vereniging had bij de oprichting als eerste taak het toezien op en het belonen van getrouw schoolbezoek.

De vereniging werd gevormd door leerkrachten en ouders van kinderen van openbare en katholieke scholen. In tegenstelling tot de bijzondere scholen van de “vrije protestantsche schoolvereeniging” en andere, bestonden bij de openbare scholen nog geen oudercommissies.

In dit jubileumjaar, en ook nog in de latere jaren, organiseerde Vereeniging tot Bevordering van “Getrouw Schoolbezoek” kinderfeesten in de Paktuinen.

Hier poseert het bestuur uit 1926. v.l.n.r. op de eerste rij schoenmaker Kok, meester Velts, meester Brouwer, wethouder C. Stapel, burgemeester Bosma, meester Fluitman (hoofd rooms-katholieke jongensschool), de heer R. Harder en de heer Jn. Heyman. Op de tweede rij de heer Kösters (van dames- en herenkleding bedrijf), de heer Kappers, de heer Snel (bekend sportleraar uit die dagen), gemeenteontvanger Kuipers, meester A. Groen en Jn. Schild (van toen landelijk bekende gashaarden- en fornuizenfabriek “West-frisia”).
Trefwoorden:school, vereniging, jubileum, docent, burgemeester, leraar
Reageer op dit artikel
Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube