Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 

Onderwijzeres juffrouw Tichelaar in 1970

Onderwijzeres juffrouw Tichelaar in 1970
Titel:Onderwijzeres juffrouw Tichelaar in 1970
Fotograaf:H. Bedijs
Genomen: 21-08-1970
Archiefnummer: KEH-2365
Omschrijving: Op deze foto kwamen veel reacties binnen van onder andere: J. Mosselman, J. Schouw, mevr. Veen, C. Rijnders, M.A. Vijn, J.G. Rooker, P. De Vries, dhr. van der Deure en mevr. Van der Veer.

Volgens Cees Rijnders is de vrouw op deze foto de onderwijzeres juffrouw Tigchelaar. “Ze was onze buurvrouw op Korte Tuinstraat 9 en gaf denk ik les aan de bewaarschool (oude term voor kleuterschool) aan de Raamstraat / Korte Westerstraat (Raamstraatschool) wat nu de Basisschool “de Tweemaster” is. Waar nu de Noorderpoort staat (Noorderweg), bij de algemene begraafplaats, heeft een schooltje (Juf Tichelaarschool) gestaan die haar naam droeg. Ze is stokoud geworden.”

J.G.Rooker wist ons te vertellen dat zij hoofd van de kleuterschool was en dat zij samen met mejuffouw Zwiep deze (Raamstraatschool) school runde.

Piet de Vries wist ons nog te vermelden dat in de jaren vijftig juffrouw Tigchelaar al over de negentig was en dat ze in de Korte Tuinstraat samen met haar zuster woonde.

Mevr. Van der Veer heeft precies deze foto in huis, maar dan, zo lijkt het, de volledige foto waar ook haar moeder op staat, mevr. Lauwerman. Achterop die foto staat dat hij is gemaakt door fotograaf Bedijs op 21 augustus 1970 in het Julianaplantsoen. Mevr. Lauwerman was toen bijna 70 jaar oud en is in die tijd ruim 12 jaar mantelzorger (zoals we dat nu noemen) geweest van de toen bijna 90 jaar oude juffrouw Tichelaar. Mevr. Lauwerman las de slechtziende juffrouw voor en nam haar mee naar het park voor een wandeling.
Trefwoorden:Korte Tuinstraat, Noorderweg, Raamstraat, bewaarschool, school, lerares, onderwijs, Tiggelaar, Juf Tichelaarschool, kleuterschool, Zwiep, Raamstraatschool, Korte Westerstraat, portret
Reageer op dit artikel
Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube