Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 
Maak het onbekende weer bekend:

Tegenover Westerstraat 100

Tegenover Westerstraat 100
Titel:Tegenover Westerstraat 100
Fotograaf:Onbekend
Genomen: Onbekend
Archiefnummer: KEH-2263
Omschrijving: De foto is genomen met Westerstraat 100, destijds de redactie van de Enkhuizer Courant, in de rug. Waarom er zoveel mensen samen zijn gekomen en wie het zijn is nog onbekend. De panden die u ziet vormen nu een filiaal van Blokker. Boven de nieuwe grijze gevels is nog steeds het oude metselwerk zichtbaar zoals zichtbaar is in het online archief van Oud Enkhuizen

De reacties die in de Drom zijn verschenen:
Mw. Ruiter
De mensen op de foto bevinden zich volgens mevrouw Ruiter in de Nieuwe Westerstraat, van de eerste pijp tot de Koepoort, zoals ze dat vroeger zeiden. Het eerste deel van de Westerstraat vanaf de Koepoort.

Ze denkt dat de foto de Boendermakerij van Akker laat zien, die maakte o.a. bezems. Zij hadden het niet zo ruim en dat kan de reden zijn dat hier een vergadering of protest aan de gang is.

Mevrouw Ruiter herkent wel een aantal gezichten maar wist hier zo geen namen bij te noemen, dat de foto van voor de oorlog is ziet ze aan de kleding.

Dhr. Ruiter
Volgens de heer Buis gaat het hier namelijk om de Enkhuizer Courant en een drukkerij met grote groene deuren, Westerstraat 100. Al zijn er geen kranten of uitslagen zichtbaar achter de ramen, Steven Buis herinnert zich heel goed dat daar mensen samen kwamen voor het nieuws en de voetbaluitslagen die daar hingen.

Bij navraag op onze redactie over de verschillende reacties op de foto, komen wij erachter dat de fotograaf waarschijnlijk met zijn rug naar de redactie van de Enkhuizer Courant heeft gestaan. De panden die wel zichtbaar zijn vormen nu samen het filiaal van Blokker, boven de nieuwe grijze gevels is nog steeds het oude metselwerk zichtbaar.
Trefwoorden:Westerstraat, onbekend, Enkhuizer Courant
Reageer op dit artikel
Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube