Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 

Hennegat - Vrachtrijder Jan Willem Loots en zijn gezin omstreeks 1930

Hennegat - Vrachtrijder Jan Willem Loots en zijn gezin omstreeks 1930
Titel:Hennegat - Vrachtrijder Jan Willem Loots en zijn gezin omstreeks 1930
Fotograaf:Onbekend
Genomen: ± 1930
Archiefnummer: KEH-2690
Omschrijving: v.l.n.r: Rein (Reinoutje) Loots-Franx, Geertje Loots-Klouwers, Jan Loots jr en Wim Loots.

Eind jaren 20, begin jaren 30 in het Hennegat waar toen waarschijnlijk nog pakhuis was en later werd verbouwd tot woonhuis met beneden een garage.

Alle families hadden bijnamen, zo ook de overgrootvader van Cees Loots. Jan Willem Loots noemde ze ‘Peukie Loots’ en was getrouwd met Reinoutje Franx. Hij verdiende de kost als melkventer. Hun kinderen Jan en Wim zijn daar in eerste instantie ook in begonnen. Een andere broer, Cor, begon een kapperszaak en later een parfumeriezaak in de Westerstraat.

Wim ging verder in de melkhandel en Jan begon z’n eigen bedrijf met één vrachtwagen in 1922. Hij huwde Geertje Klouwers in 1930. Hun zoon Jan Willem (1932), de vader van Cees Loots, gaat zoals verwacht ook werken in de zaak en er komt een tweede wagen bij. Maar de verdiensten waren niet toereikend en daarom gaat Jan Willem in loondienst, met de aankomende gezinsuitbreiding als voornaamste reden. Later stopte ook Jan Loots met zijn bedrijf en zijn de wagens overgenomen door Fa. De Bruin, begin jaren 60. Hij heeft toen nog gewerkt in de ijsfabriek en deed later het onderhoud van de wagens bij de gebroeders Hansen op de Paktuinen.

Reactie van Cees Loots.
Trefwoorden:vrachtwagen, portret, Hennegat, transport, Loots, melkboer, Klouwers, Franx
Reageer op dit artikel
Commentaar op dit artikel:
1 reactie op dit artikel
  • Re: Familie Loots (PR021)
    Gepost door kees kok, op 22/3/10
    Op de foto zijn te zien van links naar rechts, Rein Rouwendaal-Loots, Geert Loots-Klouwers, Jan Loots en J.W. Loots jr. Bij de vrachtwagen van de firma J.W. Loots en zonen.

Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube