Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 

Havenweg - Leugenbankje bij de visafslag omstreeks 1938

Havenweg - Leugenbankje bij de visafslag omstreeks 1938
Titel:Havenweg - Leugenbankje bij de visafslag omstreeks 1938
Fotograaf:A. Dekema
Genomen: ± 1938
Archiefnummer: KEH-2344
Omschrijving: Het leugenbankje voor de oude visafslag bij de Havenweg. Op de achterste rij van links naar rechts: Teunes Teunissen, Piet de boer (in de invalidenkar), Freek Hasselman (met fiets aan de hand), Hein Pau, Willem Bijl, Bertus Slok (de Pruis), Piet de Sijs, Barend Ham en op de driewieler Jelle Baqis.

De namen van de kinderen vooraan zijn onbekend. Naast de kinderen, steunend op een knie, Willem Visser (de Lille) en rechts Cobus Visser (zoon van de Ram).
Trefwoorden:Havenweg, Buiten Haven, fiets, portret, visserij, visafslag, Visser, Bijl, de Boer, Slok, Ham, leugenbankje, Teunissen, Hasselman, Pau, de Sijs, Baqis
Reageer op dit artikel
Commentaar op dit artikel:
1 reactie op dit artikel
  • Re: Portretten
    Gepost door Frans Eken, op 11/9/16
    Ik ben i.v.m. mijn stamboomonderzoek (mijn grootmoeder was een slok). Ik dacht de Enkhuizer Slokken redelijk compleet te hebben maar heb problemen met het plaatsen van Bertus. Volgens mijn gegevens is de enige persoon, die in aanmerking komt Lambertus Slok, zoon van Willem Slok en Wilhelmina Witlam. Probleem is echter dat hij in 1935 is overleden en de foto stamt uit 1938. Iemand een oplossing?

Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube