Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 
Gebeurtenissen:

Westeinde - Genodigden opening nieuwe Koepoortbrug op 2 april 1937

Westeinde - Genodigden opening nieuwe Koepoortbrug op 2 april 1937
Titel:Westeinde - Genodigden opening nieuwe Koepoortbrug op 2 april 1937
Fotograaf:A.C.M. van Rossem
Genomen: 02-04-1937
Archiefnummer: KEH-2218
Omschrijving: Een aantal genodigden en raadsleden bij de opening van de nieuwe Koepoortbrug op 2 april 1937.

Bij de toeneming van het verkeer moesten ook in 1937 al ingrijpende voorzieningen worden getroffen. Voordien moest alle verkeer zich nog door de nauwe doorgang van de Koepoort persen. Die doorgang vertoont bovendien een flauwe bocht, waardoor het doorzicht in de verkeerssituatie niet word bevorderd. Destijds werd het verkeer ter weerszijden van de Koepoort geleid en toen op 2 april 1937 de nieuwe Koepoortsbrug werd geopend, ontstond een verkeerssituatie die ook heden nog ruim voldoet aan de eisen die het verkeer stelt.

V.l.n.r. vanaf de geuniformeerde muzikanten (leden van het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps) met de gleufhoed, de heer Dade, Jc. Sluis, met petje de heer Van Heezen (door iedere Enkhuizer “ouwe Tilder” genoemd; hier is hij bijna honderd jaar oud. Ter gelegenheid van zijn honderdste geboortedag werd hem door een plaatselijke courant nog een rondvlucht door de K.L.M. aangeboden), verder mevrouw Binnerts-Scherstra, P. Rodenburg, daarachter, met bolhoed, Jc. Bakker, G. Stavenuiter, de heer De Vos, Chr. Roosendaal, D. Vis en L. Volkmaars.
Trefwoorden:Westeinde, brug, de Vos, bakker, Koepoort, Roosendaal, opening, Dade, Sluis, van Heezen, Binnerts, Scherstra, Rodenburg, Stavenuiter, Vis, Volkmaars
Reageer op dit artikel
Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube