Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 
Familie Kornalijnslijper:

Breedstraat 35 - Garage Kornalijnslijper omstreeks 1932

Breedstraat 35 - Garage Kornalijnslijper omstreeks 1932
Titel:Breedstraat 35 - Garage Kornalijnslijper omstreeks 1932
Fotograaf:A.C.M. van Rossem
Genomen: ± 1932
Archiefnummer: KEH-1193
Omschrijving: Opening garage Kornalijnslijper Breedstraat 35 omstreeks 1930. Daarvoor was daarin de danszaal van Koopen. In dit pand waren later o.a. een dansschool, garage, drukkerij en een huisarts gevestigd. In 2006 een huisarts.

Na 1920 kwamen er auto’s en motorfietsen (toen nog stoomfietsen genoemd) en met deze verschenen er natuurlijk ook garagebedrijven. Meestal waren het ondernemende rijwielhandelaren (fietsenmakers), die een garagebedrijf begonnen.

Levi Kornalijnslijper staan in de deur opening en daarvoor (bij de T Ford) zijn zonen Salomon (1903) en Meijer Kornalijnslijper kwam in 1903 van Amsterdam naar Enkhuizen waar hij diamantslijper was. Omdat het licht verloor in een van zijn ogen moest hij zijn beroep vaarwel zeggen. In Enkhuizen begon hij een handel in lompen en oude metalen. Hij reisde met een ezelwagen stad en land af op zoek naar handel. Zijn zonen begonnen later een fietsenhandel aanvankelijk in de openlucht. Later hadden zij een zaak in de Westerstraat in het voormalige waterschapshuis.


V.l.n.r.: S. Kornalijnslijper, L. Kornalijnslijper en M. Kornalijnslijper.
Trefwoorden:Breedstraat, auto, transport, ansichtkaart, Kornalijnslijper, garage, motor, verdwenen
Reageer op dit artikel
Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube