Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 
Familie De Haan:

Jeugdrevue “Daar zijn we weer” - beginperiode 1943

Jeugdrevue “Daar zijn we weer” - beginperiode 1943
Titel:Jeugdrevue “Daar zijn we weer” - beginperiode 1943
Fotograaf:Onbekend
Genomen: 03-1943
Archiefnummer: KEH-1142
Omschrijving: Artiesten van jeugdrevue “Daar zijn we weer”.

De jongens voetbalden met elkaar vanaf het begin van de oorlog op de Erwtenmarkt en noemde zich de Enkhuzer Boys (EKB). In die hoedanigheid voetbalden zij tegen andere teams uit de stad zoals OKB (op klompen begonnen) en DTS (door training sterk). In 1940 bedachten zij om niet alleen te voetballen maar om ook een kindervoorstelling te geven in de schuur van Stelling op de Erwtenmarkt. Dit ook voornamelijk omdat er in de oorlog bijster weinig te doen was voor de jeugd.

Onder begeleiding van Ger en Jan de Vries werden de ambities opgeschroefd en de voorstelling professioneler aangepakt. Dit resulteerde in een grotere presentatie in de veiling Bloemlust.

Het enthousiasme van het publiek was groot wat er toe heeft geleid dat in 1943 voorstellingen werden gegeven in de Kolfbaan op de Kaasmarkt (wat nu Discotheek Stadherberg / Brave Hendrick is). Er werd steun gezocht van een tekstschrijver (Gerbrand Schotsman), een acrobatiektrainer, een danslerares, een klein orkest van de familie Roosendaal, een decorbouwer (Jan de Vries) en dit alles onder leiding van mijn moeder Ger de Vries-Jelles als regisseuse. Vanwege de volle zalen werd dit optreden drie maal herhaald.

Overigens was de groep (later) veel groter dan op deze foto afgebeeld.
Deze foto kunt u hier bekijken.

Bovenste rij vlnr: NN, Cees Bijl, Ab Kouwenhoven, Henk de Haan, Ger de Vries-Jelles, Cees Stelling, Frans Smit, Wim of Piet Rozendaal, Ab Holman (in clownskostuum).

Onderste rij: Piet Schoen, Ron de Vries, Doede de Vries (met accordeon), Zeger Homan.

Met dank aan Piet & Rinus Schoen, Ron de Vries en W. Brouwer.
Trefwoorden:portret, voetbal, vereniging, toneel, muziek, Smit, schoen, de Vries, Bijl, Stelling, Homan, Kouwenhoven, de Haan, Jelles, jeugd, Rozendaal, Holman, Koldenhoven
Reageer op dit artikel
Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube