Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 

Enkhuizer nachtclub - vaste klanten van kapper H. Kofman omstreeks 1925

Enkhuizer nachtclub - vaste klanten van kapper H. Kofman omstreeks 1925
Titel:Enkhuizer nachtclub - vaste klanten van kapper H. Kofman omstreeks 1925
Fotograaf:B. Reekers
Genomen: ± 1925
Archiefnummer: KEH-3858
Omschrijving: Enkhuizer nachtclub - vaste klanten van kapper H. Kofman omstreeks 1925.|

Zij kwamen op de zaterdagavonden bijelkaar tot soms diep in de nacht om te debateren en het nieuws van de week te bepraten.

Staand van links naar rechts Willem van Dok (ijzerhandel in de Vijzelstraat), Jac.van der Molen (de Schokker), Willem Kooiman - sleper, Jaap Lub (visserman), Chris Swier en Jan van Veen (bijnaam Pankoek.) Zittend Hein Kofman (barbier in de Westerstraat), Arie Koolhaas (groentenboer), Pieter Groot en Barend Schouw.

Dit is de Enkhuizer nachtclub van de Enkhuizer scheersalon. De gezelschap bleef (voor de 2e wereldoorlog) elke zaterdagavond tot zo'n uur of elf bijeen. Men besprak de politiek, de plaatselijke politieke toestanden, men nam elkaar eens heerlijk bij de neus. Als het tijd was om huiswaarts te gaan wandelde men gezamelijk naar de Koepoort en vanaf dat punt bracht men elkaar thuis. (bron Enkhuizer Courant)
Trefwoorden:kapper, Swier, groenteboer, portret, visserij, transport, melkboer, Groot, Lub, Koolhaas, Kofman, Kooiman, van der Molen, Schouw, politiek, van Dok, Veen, ijzerhandel, bijnaam, nachtclub, Schokker, de Schokker, barbier
Reageer op dit artikel
Commentaar op dit artikel:
1 reactie op dit artikel
  • Re: Enkhuizer nachtclub - vaste klanten van kapper H. Kofman omstreeks 1925
    Gepost door p.s.groot, op 4/6/13
    Kapper Kofman was ook een felle drankbestrijder (algemeen) Vriend van Martinus Aarnout (mijn Opa) christelijke drankbestrijder. Ook zo fel!!!!

Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube