Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 

Afscheid meester Hommes in de Doelen aan het Spaans Leger en Doelenlaantje in 1939

Afscheid meester Hommes in de Doelen aan het Spaans Leger en Doelenlaantje in 1939
Titel:Afscheid meester Hommes in de Doelen aan het Spaans Leger en Doelenlaantje in 1939
Fotograaf:Onbekend
Genomen: 28-12-1939
Archiefnummer: KEH-2258
Omschrijving: Afscheid meester Hommes in de Doelen aan het Spaans Leger en Doelenlaantje op 28-12-1939.

De vrije protestantsche schoolvereniging nam op 28 december 1939 afscheid van het hoofd van de Raamstraatschool en verwelkomde tegelijkertijd het nieuwe hoofd. Het scheidende hoofd, meester Hommes, was een figuur, die in de Enkhuizer samenleving niet was weg te denken.

Op het gebied van het onderwijs, de kerk, de politiek en andere was hij een voortvarend, maar bovenal gezaghebbend man. Nu nog is de Meester Hommesstraat een herinnering aan zijn stimulering van het verzet in de tweede wereldoorlog. Hij huldigde in elk geval het principe van de tekst die in een steen van het voormalige schoolgebouw gebeiteld was, namelijk: “De vreeze des Heeren is het beginsel der waarheid”.

Op de foto ziet u het o.a. het bestuur en het personeel van de school. Onder de aanwezigen waren: P. Struik en echtgenote, mevrouw Bruyn, mevrouw Haspels. een dochter en de echtgenote van de heer J. Schout (het nieuwe schoolhoofd), Abraham Sluis, J. v.d. Ende, Jan Lenters, de oudste dochter van het echtpaar Hommes met haar echtgenoot, de oudste zoon Jn. Hommes, Meester Zwaan, burgemeester J.C. Haspels, Fl. v.d. Deure, R. Hommes met echtgenote, mevrouw Hommes-Zwaan, mejuffrouw G. Hommes, mejuffrouw E. Hommes, H. Hommes, Th. Zwiep, G. Rooker, P. Visser, meester Rindertsma en juffrouw Kok.

Zie ook: “Wisseling hoofd Raamstraatschool op 28 december 1939
Trefwoorden:Doelenlaantje, Spaans Leger, Zwiep, doelen, Zwaan, van der Deure, burgemeester, Kok, Visser, Hommes, Lenters, Haspels, Sluis, Struik, Bruyn, Schout, Rindertsma, Rooker, afscheid, van den Ende
Reageer op dit artikel
Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube